Terug naar projecten

Dakkapel

Het plaatsen van een dakkapel kan variëren van een dag tot een paar dagen, afhankelijk van uw situatie.

Types dakkapellen

Er zijn verschillende types dakkapellen beschikbaar, zo zijn er houten, kunststoffen en polyester dakkapellen te verkrijgen.

Zo zien houten dakkapellen er authentiek en natuurlijk uit, wat makkelijk geverfd kan worden en makkelijk te repareren is.
Houten dakkapellen vergen wel meer onderhoud dan kunststoffen dakkapellen.

Kunststof dakkapellen zijn erg populair in Nederland, en met een goede reden: het vergt erg weinig onderhoud. Hierdoor bent u over een lange tijd dus goedkoper uit dan met hout. Eens per jaar schoonmaken is in principe genoeg voor een kunststof dakkapel, terwijl deze over het algemeen makkelijk 50 jaar meegaat.

De laatste versie, de polyester dakkapel, heeft dezelfde voordelen als een kunststof dakkapel maar met het bijkomende voordeel dat het gemaakt is van één naadloos stuk. Dit maakt een polyester dakkapel erg goed isolerend.

Bouwwijze dakkapel

Voor het plaatsen van een dakkapel zijn er over het algemeen twee mogelijkheden: prefab en de traditionele wijze.

Prefab houdt in dat de gehele dakkapel in de fabriek van tevoren wordt gemaakt door middel van een geautomatiseerd proces. Hierdoor is de productie meestal in een paar dagen al klaar.

Een dakkapel op traditionele wijze plaatsen vergt meer tijd, omdat de dakkapel meteen op uw dak gemaakt wordt.

Bij bouwbedrijf Zweers kunt u altijd terecht als u vragen heeft of geïnteresseerd bent in een prijsindicatie. Gebruik onderstaand contactformulier of bel ons op 0653 76 84 61. Wij zien u graag tegemoet!